Știm fiindcă am auzit de dieta
– vegană – consumăm vegetale din milă față de suferința animalelor ca să ne hrănească ;
– vegetariană – când ne gândim la sănătatea noastră, dar mai consumăm și ouă sau lactate ;
– flexitariană – în care un sfert din proteina de origine animală e înlocuită din surse vegetale ;
– pescetariană – după cum îi sună și numele din animale marine ;
– mediteraneană – cu surse din pește, nevertebrate marine, lactate, fructe, măsline ;
– climatic carnivoră – adică inlocuim carnea roșie de la mamifere, chiar și cea de la păsări, cu carnea albă de la animale acvatice (pește și nevertebrate marine), chiar și gândaci sau viermi ;
– climateriană – consumi hrană produsă local, care nu implică cheltuieli de transport și depozitare. Mai mult, te hrănești economic fără ambalaje și prea multe resturi – cumva ca pe la noi la țară.
I-auzi, un sfert din populația României e climateriană, iar în decembrie tăiatul în suferință a porcului e sustenabil climatic. Rămâne totuși barbaria actului cu porcul tăiat pe marginea șanțului, măcelărit, pozat și băgat în propriile mațe.