Este foarte probabil ca în 2050 să nu mai avem corali

https://m.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/incalzirea-record-a-oceanelor-duce-la-posibil-cel-mai-grav-fenomen-de-albire-a-coralilor-din-lume-2759899?fbclid=IwAR32_xSv-_zm4U34wIWD4zgp6rN_xORS8jdgmT-PpL61svTyFrgmVidjsv0
Pe lângă albire (bleaching) apare fenomenul de acidifiere a oceanelor ca urmare a dizolvării CO2 și formării H2CO3 – acid carbonic. Aceasta dizolvă suplimentar exoscheletul coralier.

Se reduce capacitatea de sechestrare a carbonului în recifurile coralifere, ba mai mult, multe bivalve (scoici) nu-și mai pot structura solid protecția și devin vulnerabile la mediu.

Istoria planetei ne-a învățat că odată instalate mecanismele schimbării climatice, apar alemente de amplificare care adâncesc criza de adaptare a viețuitoarelor până la un nivel extrem care de exemplu poate duce la dispariția completă a apei sub forma ei solidă, nivelul oceanelor să urce cu 100 m, cu consecințe devastatoare având în vedere faptul că 60% din populațiile umane trăiesc în zonele costiere. Nu mai vorbim de fenomene meteo extreme, furtuni severe în zonele de coastă și secetă intensă în interiorul continentelor.

Dinozaurii, acum 200 milioane de ani au trăit așa ceva, poate chiar ei au generat clima extremă de pe vremea lor. Fiind reptile, le-a convenit căldura, oceanele calde.
Oare și nouă ne convine?