Proteina din insecte în hrana animalelor de companie sau rentă

Tyson, unul dintre cei mai mari producători de carne din Statele Unite, investește în producția de proteine din insecte / Muștele vor fi transformate în hrană pentru animale de companie, păsări de curte și pește

Avantajele proteinei obținută din insecte țin de eficientă (acestea pot fi hrănite foarte ieftin) ecologie (valorificare deșeuri și o amprentă carbonică redusă) și valoare nutritivă (aminoacizi valoroși și structuri proteice ușor de digerat). Musca soldat – black soldier fly (Hermetia illucens), mănâncă orice, inclusiv conținut digestiv al animalelor abatorizate. Nu numai că nu costă dar și rezolvă o problemă de neutralizare a unor deșeuri din care „construiește” proteină numai bună pentru hrana peștilor din iazuri sau a animalelor de companie.
Până mai trec generații care să accepte gândaci în pizza sau în laptele din cafea, iată că Mars Inc. oferă un brand nou – Lobebugs cu ingrediente din gândacii salvatori ai planetei. Cățeii și pisicile nu au nici o problemă.
Țin să reamintesc faptul că ne plac artropodele acvatice (creveți, raci), dar pe cele terestre ne e greu să le trecem la această categorie – a delicateselor. Chestie de istorie.