Comportament deviant al orcilor

Sunt numeroase cazuri în care se semnalează modificări comportamentale uneori inexplicabile la animale.
În primul rând trebuie spus că nu reprezintă neapărat o noutate, doar disponibilitatea dispozitivelor individuale de comunicare dotate cu camere video tot mai performante, precum și cea a site-urilor media de a distribui imaginile obținute – în contextul interesului crescând pentru natură, sunt mai mari.
Animalele inteligente orcile au dezvoltat tipare comportamentale ce dau identitate unor grupuri de astfel de animale. Sunt orcile din zona strsmtorii Gibraltar care de mii de ani nu mai migrează ci stau la pândă și așteaptă migrația peștilor. Ele sunt deranjate de pescari și într-un context de eliminare a concurenței pot ataca și chiar scufunda ambarcațiuni.
Altele, specializate pe mamifere marine pot ajunge să-și facă singure rău consumând vidre de mare pe care ajung să le înghită întregi.
E de notorietate atacul asupra puilor de balene adevărate (fiindcă orcile nu sunt balene ci rude cu delfinii), ajungând chiar să atace belene cu cocoașă ce înoată singure.
Resursele de hrană sunt tot mai reduse, obligând animalele la un continuu stress adaptativ, care uneori le aduce în preajma activităților umane.
https://adevarul.ro/stil-de-viata/stiinta/cazul-misterios-al-orcii-care-a-inghitit-7-vidre-2304541.html
https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/iaht-elvetian-scufundat-de-trei-orci-in-2266121.html
https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/orcile-au-scufundat-3-ambarcatiuni-in-europa-de-2268481.html